Identify Your Electricity Usage.

NSD Q4 Promo Update - Goood Combo

Rental Document Requirement Update

Pengiraan Komisen Dan Insentif

*PENGIRAAN KOMISEN DAN INSENTIF(PSI) Personal Sales Incentive BAGI AGEN CUCKOO*

1) Komisen Agen Cuckoo
▪ Outright(TUNAI) = Mengikut PV Sales
▪ Rental(SEWABELI) = Bayaran Pertama Bulanan Customer Setelah ditolak GST

Contoh Komisen Outright:
Customer Bayar Outright Model Fusion Top RM3392.
Fusion Top PV Adalah 1000PV.
1000PV X 35%=RM350

Contoh Komisen Rental:
Customer Bayar Model Fusion Top RM98.00/Bulan, Komisen Agen adalah RM98.00.
Komisen Agen adalah "One Time Comm"

2) Insentif PSI (Personal Sales Incentive)
▪ 5 NET RM700
▪ 10 NET RM3000
▪ 20 NET RM5000
▪ 30 NET RM8000
▪ 40 NET RM11,000
▪ 50 NET RM15,000
▪ 80 NET RM RM25,000
▪ 100 NET RM30,000

Contoh Komisen dan Insentif (PSI):
Contoh 1
▪ Agent buat sales Fusion Top 5 NET/bulan
▪ Sales Fusion Top komisen rm98 X 5 NET= rm490
▪ Insentif 5 NET rm700
▪ Total Income Bulan Tersebut= rm490(komisen)+rm700(PSI)= RM1190

Contoh 2
▪ Agent buat sales Fusion Top 10 NET/bulan
▪ Sales Fusion Top komisen rm98 X 10 NET= rm980
▪ Insentif 10 NET rm3000
▪ Total Income Bulan Tersebut= rm980(komisen)+rm3000(PSI)= RM3980
_________________________

Anda Sebagai Agent Cuckoo Boleh Melantik Atau Rekrut Agent di Bawah Anda.

PROGRAM AGENT GET AGENT (RECRUITMENT PROGRAM)
GROUP SALES INCENTIVE (GSI)

Syarat Untuk Dapatkan Insentif GSI:
1) Minima Sales 5 NET (PSI)
2) Outright Sales Dikira 1.0 NET (GSI)
3) Rental Sales Dikira 0.5 NET (GSI)

2) Insentif GSI (Group Sales Incentive)
▪ 5 NET RM700
▪ 10 NET RM3000
▪ 20 NET RM5000
▪ 30 NET RM8000
▪ 40 NET RM11,000
▪ 50 NET RM15,000
▪ 80 NET RM RM25,000
▪ 100 NET RM30,000

Contoh:
▪ Anda Sebagai Team Leader Buat Sales 5 NET, Komisen King Top RM75.47 X5 unit= RM377.35(komisen)+RM700(insentif)=RM1077.35(income keseluruhan)

▪ Group Sales Buat Rental 20 NET=RM3000 (GSI)
▪ Komisen Anda Sebagai Team Leader Pada Bulan Tersebut Adalah RM1077.35(income keseluruhan) +RM3000(GSI)= RM4077.35

▪ Total Income Anda Sebagai Team Leader Bulan Tersebut Adalah RM4077.35

*AYUH BINA RANGKAIAN ANDA UNTUK DAPAT INCOME BERGANDA*

4 Elemen Cuckoo

4 ELEMEN CUCKOO

*Di Cuckoo 4 Elemen Ini Yang Cuckoo Sediakan Untuk Pelanggan Bila Membeli/Sewabeli Penapis Air Cuckoo:*

*1) Air =* Penapis air Cuckoo hasilkan air bermineral penuh dan beralkali ringan(pH 7.5 ~ pH 8.5)

*2) Filter =*
*a) sediment filter* =menapis lumpur/karat dan bendasing yg ada didlm paip luar JBA

*b) pre-carbon filter*
=menapis bau klorin yg ada didlm air

*c) natural filter*
=membekalkan air mineral penuh dan air beralkali ringan(pH 7.5 ~ pH 8.5). Pattern by Cuckoo

*d) nano positive filter*
=menapis logam2 berat yg ada didlm air dan mengekalkan 4 zat mineral yg diperlukan oleh badan, zat kalsium/zat magnesium/zat sodium dan zat potassium yg mmg asas diperlukan oleh badan manusia. Pattern by Cuckoo

*3) teknologi*
=tangki penapis air cuckoo diperbuat oleh stainless steel(food grade 304) ia juga mempercepatkan kepanasan dan kesejukan air. Bebas dari kuman dan virus

*4) servis*
=cuckoo akan datang buat servis dan tukar filter baru setiap 4 bulan tanpa dikenakan apa2 caj dan melakukan 15 checkpoint

Aktiviti Cuckoo

*Sharing Hari Ini*

*Dah nampak peluang kena terus buat..*
*Jangan tunggu2..*

*Do some calculation utk capai target kita..*
*Tak kira lah dari segi sales dan recruitment..*

*Dalam sehari cuba set 3-5 appt..*

*Mesti play with numbers..*
*Quantity and then quality..*

*Untuk dapat results gila2, kita kena buat keje gila2..*

*Kena laju, jgn tunggu lama2..*
*Sebab kalau tunggu lama2 orang lain yg akan buat..*

*Bangun awal pagi cari something utk yg kita kena buat (cth: gym)..*
*Then around 8-9a.m boleh lepak kedai mamak breakfast and approach orang kat kedai mamak..*

*Kalau recruit tak boleh kita sorang je recruit..* *Kita kena ajar team kita jugak recruit..*

*Numbers never lie, so kita kena banyak kan numbers of recruitment kita..*

*Jgn malu share pasal peluang cuckoo dgn orang lain..*
*Jumpa je siapa2 kita share peluang..*

*Bila kita dah recruit, kita kena pastikan agent yg kita recruit tu kita guide betul2..*

*Pentingnya recruitment yg ramai sbb, bila orang lain tak nak buat kita ada orang lain yg boleh buat..*

*Bila dapat orang yg boleh buat..*
*Kita kena pegang and ajar betul2 apa  yg perlu mereka buat utk berjaya dlm cuckoo..*

*Kena buat namelist..*

*Time management kita kena betul..*
*Kalau betul2 kita buat, satu bulan kita dah boleh capai target 5 NET atau 10 NET..*

*Sbb yg penting ialah kita yg perlu kerja ke arah target kita..*
*Jgn tipu Leader/NM dan diri sendiri..*

*Jgn buat benda yg tak sepatutnya kita buat..*
*Buat benda apa yg perlu kita buat..*

*Always work towards our target..*
*Dan always set time frame kita utk achieve target kita..*

*Kita kena jadi the team player dalam team..*
*And duplicate to our team..*

*Kena selalu tambah target and BIG WHY..*
*And selalu rasa nak improve diri kita..*

*Kita nak ada orang hebat, first kita dulu kena hebat..*

*Bila kita set appointment jgn banyak buang masa..*
*Try present dalam 10-15 minit. Sebab lagi senang kita nak set utk appt lain. And if kalau lama kita present prospek akan rasa macam susah nak buat. And if kalau kalau present kita short and simple org pun akan rasa lagi mudah nak buat cuckoo..*

*Kita buat business cuckoo ni utk diri kita sendiri dan family kita..*

*Jgn jadikan duit sebagai satu alasan utk kita bergerak dan berjaya. Anggap ia sebagai satu benda yg sementara..*

*As a Leader kepada group, kita kena make decision, and stick dgn our decision and plans..*

*Always be ready for everything..*
*Appreciate masa kita dan masa orang lain..*

*Untuk kita terus FOKUS dan kekalkan momentum kita. Kita kena FOKUS kat BIG WHY kita..*

*Kenapa kita kat cuckoo? Apa yg kita nak drpd cuckoo?*
*Must Have A Big Dream. And Always Visualise Apa Yang Kita Nak..*

*Keep Moving Forward, Keep On Doing, Keep On Sharing peluang dan jangan berhenti..*
*Set Target kecil kita dan achieve target itu everyday..*

*Do Recruitment Everyday..*

 

Maklumat Pendaftaran Cuckoo

cuckoo daftar customer on9

1. nama penuh:

2. alamat utk pemasangan:

3. no.hp(1)pembeli:(WAJIB)

4. no.hp(2)saudara mara/adik-beradik:(WAJIB)

5. email:(WAJIB)

6. nama pasangan/ibubapa:(WAJIB)

7. no.hp(3)pasangan/ibubapa:(WAJIB)

*PASTIKAN KETIGA-TIGA NO. TELEFON ADALAH BERBEZA*

8. status pasangan:(WAJIB)

9. no. 16 digit atas kad debit:

10. no.akaun bank(utk auto-debit):(WAJIB)

10. model produk:

11. kuantiti:

12. rental/tunai:

13. plan ansuran bulanan:

*Wsap ic depan shj
*Wsap debit/kredit kad depan shj
*Wsap contoh tandatangan(seperti tandatangan bank)

*Pendaftaran lengkap akan menjadikn pemasangan mengikut jadual

*Kerjasama dialukan

 

Kelas Cuckoo Setiap Minggu

*seminggu ada 3 kelas ilmu ttg biznes cuckoo:*

*1) Isnin 8.45pm*
*2) Jumaat 8.45pm*
*3) Ahad 3pm*

*boleh pilih nak dtg kelas hari apa utk sama2 berkongsi ilmu..*

*nak datang setiap kelas pun boleh..*

*nak berjaya kena ada ilmu yang mantap..*